Tervehdys!

Ole hyvä ja esittele itsesi.
Vastaa Viestiin
vksyyt.
Viestit: 5
Liittynyt: 20 Helmi 2013 19:32
Viesti:

Tervehdys!

  • Lainaa

ViestiKirjoittaja vksyyt. » 20 Helmi 2013 19:51

Terve!

Olen lueskellut näitä keskusteluja jonkin verran ja halusin rekkautua mukaan. Olen suomalais-ugrilainen muslimi mies. Olen hyväksynyt Islamin uskokseni n. kahdeksan vuotta sitten. Uskon siis Jumalan ykseyteen, hänen lähettämiinsä kirjoihin, lähettiläisiinsä (313 kpl), profeettoihinsa (n. 124000 kpl), enkeleihinsä, tuomiopäivään, sekä kohtaloon: että hyvä ja paha, mikä osaksemme tulee on Jumalalta. Tiedämme profeetoista ja lähettiläistä vain muutamia nimeltä, mutta uskomme kaikkiin. Uskomme, että Jeesuksen ja Muhammedin välissä, ei ole ollut yhtään profeettaa. Ennen Jeesusta eläneistä merkittävistä henkilöistä, kuten Sidhrtha Gauthamasta olen lukenut jonkin verran ja vaikuttunut lukemastani. Pidänkin erittäin mahdollisena, että hän kuuluu profeettoihin tai lähettiläisiin (lähettiläät lukeutuvat aina profeettoihin). Jumala tietää parhaiten.

Viimeiset vuodet ovat olleet haastavia ja mielenkiintoisia, ja uskosta on ollut henkisellä puolella huomattava apu, mutta yhteiskunnassa olen havainnut jossain määrin syrjintää. Islamin nimissä esiintyy monenlaisia ryhmiä ja niistä erottautuminen on tuonut mukanaan paljon inhoajia. Ei ole muodikasta vastustaa vallankumouksia ja väkivaltaisuuksia yms.

Olen naimisissa, opiskelen ja olen työssä.

Jakke

Re: Tervehdys!

  • Lainaa

ViestiKirjoittaja Jakke » 21 Helmi 2013 17:33

Tervetuloa lauteille, toivottavasti saa kuulla enemmänkin sun avoituksia buddhalaisuudesta ja islamista. Insha allah.

vksyyt.
Viestit: 5
Liittynyt: 20 Helmi 2013 19:32
Viesti:

Re: Tervehdys!

  • Lainaa

ViestiKirjoittaja vksyyt. » 21 Helmi 2013 17:57

Kiitos!

En ole lähes kymmeneen vuoteen lukenut mitään buddhalaisuudesta, enkä ole siihen kovin syvällisesti koskaan paneutunutkaan, joten siinä aiheessa kuuntelen mieluummin asiaan vihkiytyneiden aivoituksia. Islamin asioista osaan jonkin verran kertoa, ja jos en osaa, niin koitan etsiä oikean tiedon. Insha Allaah

...
Viestit: 1120
Liittynyt: 09 Helmi 2013 12:25
Viesti:

Re: Tervehdys!

  • Lainaa

ViestiKirjoittaja ... » 21 Helmi 2013 18:02

Tervetuloa vksyyt.

Haluaisitko kertoa taqqiyasta ja miten sitä sovelletaan kuffarien kohdalla ja heidän yhteiskunnissa? Miten suhtaudut Sharia'h lakiin?

vksyyt.
Viestit: 5
Liittynyt: 20 Helmi 2013 19:32
Viesti:

Re: Tervehdys!

  • Lainaa

ViestiKirjoittaja vksyyt. » 21 Helmi 2013 20:10

Taqqiyah on tietääkseni oman uskontonsa kätkemistä vaaran uhatessa. Eli se on sallittua sellaisessa tilanteessa, missä oman hengen säilyttäminen on parempi, kuin henkensä menettäminen. Jos esimerkiksi tietäisi, että vastaan tuleva joukkio harrastaisi muslimien tappamista huvikseen, eikä ole hyödyllistä tuoda uskoaan julki, on sallittua kieltää sanallisesti oma uskonsa, ilman että luopuu siitä sydämen tasolla. Tämän voi tehdä joko uskon tason heikkouden vuoksi, tai uskon ollessa korkealla tasolla, mutta tilanteessa tapetuksi tuleminen olisi tyhmää ja verrattavissa itsemurhaan.

Muunlainen petkuttaminen on kiellettyä, valitettavasti sellaista monet ryhmittymät kuitenkin harrastavat. Esimerkiksi uskon ulkoisten merkkejen kätkeminen jonkin maallisen hyödyn vuoksi on kiellettyä.

Sharia`h:aan eli lakiin suhtaudun salafi metodologian mukaisesti. Salaf tarkoittaa edeltäjää, ja uskonnollisessa yhteydessä hurskasta edeltäjää, tässä tapauksessa Muhammedia (sallaallaahu aleihi wa sallam) ja hänen seuralaisiaan. Kun sanan perään tulee "i", se tarkoittaa heidän seuraajaansa. Tämä tarkoittaa sitä, että Koraania, ei saa tulkita ilman autenttista sunnaa (Profeetan perimätietoa), eikä näitä tutkimatta Muhammedin seuralaisten ymmärrystä, eikä näitä ilman kunnioitusta ja paino arvon antamista heitä seuranneiden oppineiden välittämälle viisaudelle. Kun seuraa sellaista metodologiaa, pystyy ymmärtämään, kuinka sharia`h tulee noudattaa erilaisissa yhteiskunnallisissa tilanteissa. Sharian perusta on monoteismi, mitä profeetat ovat aina painottaneet ensimmäisenä, ja joitain profeettoja ei kukaan edes seurannut. Vain harvoin sharia`h saavutti niin suuren kannattaja määrän, että siitä tuli valtiollinen laki. Sharia`h ei voi pakottaa missään olosuhteissa, vaan se kasvaa otollisessa maaperässä ja kulta-aikoinaan nousee valtiolliseksi laiksi. Shari`ah siis käsittää kaiken inhimilliseen elämään liittyvät uskonnolliset määräykset esim. puhtaudesta, palvonnasta, käytöstavoista jne. Länsimaissa yleensä sana tuo mieleen, jotkin sellaiset rangaistus toimenpiteet, joita voidaan soveltaa ainoastaan, kun Sharia`h on valtiollisella tasolla ja yhteiskunnissa on korkeasti lainoppineita tuomareita.

Saiko edellisistä mitään selkoa, tai herääkö lisäkysymyksiä?

...
Viestit: 1120
Liittynyt: 09 Helmi 2013 12:25
Viesti:

Re: Tervehdys!

  • Lainaa

ViestiKirjoittaja ... » 21 Helmi 2013 21:24

Mitä traditiota seuraat? Sunnaa?

Mitä mieltä olet siitä, että muslimi luopuu uskostaan Allahiin? Ja kuinka Sharia'h tulisi soveltaa muihin uskontoihin?


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Esittelyt”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija