Tiibetiläinen Sydänjooga 1 Helsingissä 23.-24.1.

Ryhmät, yhteisöt ja yksityishenkilöt voivat ilmaiseksi ilmoittaa tulevista tapahtumista.
Vastaa Viestiin
Baba
Viestit: 16
Liittynyt: 07 Tammi 2016 16:42
Viesti:

Tiibetiläinen Sydänjooga 1 Helsingissä 23.-24.1.

  • Lainaa

ViestiKirjoittaja Baba » 07 Tammi 2016 16:53

TIIBETILÄINEN SYDÄNJOOGA, TASO 1 Helsingissä

Aika: La-Su 23.-24.1.2016 klo 10-15.
Paikka: Kynnys ry:n sali, Siltasaarenkatu 4, 5.krs, Hakaniemi, Helsinki. Ovisummerilla sisään.
Opettaja: Mata Pauliina Katami
Maksu: Työssäkäyvät ja eläkeläiset: 130-230€/henkilö, maksun määrä oman maksukyvyn mukaan tältä väliltä. Opiskelijat ja työttömät: 80€. Kertaajat: 2 pv 50€, 1 pv 30€. Jos sinulla ei ole varaa näihin maksuihin, ota yhteyttä.
Ilmoittautumiset ennakkoon 15.1.2016 mennessä:
Ilmoittautumisen yhteydessä suoritettava 20€ varausmaksu, joka palautetaan ainoastaan järjestäjän peruessa kurssin.
Mukaan mahtuu vain 11 henkeä, joten ilmoittaudu sähköpostitse ajoissa.

Tiibetiläinen Sydänjooga (eli Candali Jooga) on meditatiivinen harjoitus jossa yhdistyvät meditatiivisen joogan monet tekniikat. Tiibetiläinen Sydänjooga kehittää elinvoimaisuutta, sisäistä tyyneyttä, keskittymistä sekä rauhoittaa mielen ja tunnetilan. Stressin vähenemisen ja esimerkiksi unen laadun parantumisen lisäksi Tiibetiläinen Sydänjooga saa aikaan pysyvää mielen puhdistumista (karminen puhdistuminen).

Tiibetiläinen Sydänjooga auttaa harjoittajaa pääsemään eroon jännityksistään ja impulsiivisesta käyttäytymisestään erittäin perusteellisesti. Kun rauhaton mieli, ehdollistuneet tunnetilat ja mielijohteet laantuvat, niin harjoittaja jää lepäämään luontaiseen tilaan, joka on vapaa ja rajaton. Tekniikat tekevät meditoimisen ja mielen tutkimisen helpoksi.

Tiibetiläistä Sydänjoogaa opetetaan eri muodoissa. Tämä sarja on Ayu Khandron (1839-1953), erittäin kuuluisan tiibetiläisen naismestarin antama opetus. Ayu Khandro on maailmankuulu korkeista saavutuksistaan ja siitä, että hän vietti useita vuosikymmeniä meditaatioretriitissä. Hän on antanut nämä opetukset erityisesti meidän tavallisten työssäkäyvien ja perheellisten maallikoiden hyödyksi, jotta me voimme arkielämämme lomassa edistyä myös henkisesti ja elää onnellisempaa elämää.

Lisäinfoa Ayu Khandrosta ja hänen elämästään löydät T. Allionen Women of Wisdom-kirjasta ja internetistä.

Harjoittaminen ja hyödyt

Sarjan tekniikat ovat helppoja kenen tahansa oppia ja harjoittaa. Harjoitus tehdään silmät suljettuina istuma-asennossa tuolilla tai meditaatiotyynyllä istuen. Harjoitus itsessään kestää 30 minuuttia kerrallaan. Harjoitusta voi tehdä enemmänkin opettajan ohjauksessa.

Tiiibetiläisen Sydänjoogan harjoittamisella on mm. seuraavia hyötyjä:

Mielen tyyntyminen
Tunnetilan rauhoittuminen ja myönteisyys
Fyysinen rentous ja fyysiset tervehdyttävät vaikutukset
Virkeyden lisääntyminen
Stressin vähentyminen
Keskittymiskyvyn parantuminen
Oman mielensä ymmärtäminen
Henkisen kokemuksen lisääntyminen
Erilaiset kehon ja mielen tervehdyttävät vaikutukset

Kuka voi oppia?

Yleisesti sanotaan, että meditointi ja joogiset harjoitukset ovat ihmisille joilla on kohtuullinen terveys.

Jos sinulla on viimeisten viiden vuoden aikana diagnosoitu fyysistä tai mentaalista sairautta, joka on vaatinut lääkintää ja/tai lääketieteellistä hoitoa niin selvitä osallistumisesi tilanne kurssin järjestäjän ja/tai opettajan kanssa ennen kurssia.

Tiibetiläisen Sydänjoogan opetukseen voivat osallistua myös raskaana olevat naiset. Raskauden edettyä pitkälle tietyt tekniikat tulee jättää pois harjoitusohjelmasta. Kysy asiaa opettajalta tarvittaessa.

Initiaatio

Tiibetiläinen Sydänjooga on ns. tantrista joogaa. Tantra-termi viittaa mielen ja tunnetilojen muuntamiseen ja itsetuntemuksen lisäämiseen. Tässä perinteisessä yhteydessä tantra ei tarkoita mitään seksuaalisuuteen viittaavaa.

Kaikille tantrisen joogan perinteille on yhteistä, että niissä uudelle harjoittajalle annetaan ns. initiaatio eli henkisen voiman siirto opettajan toimesta. Näin on myös Tiibetiläisessä Sydänjoogassa. Initiaatiossa oppilaalle ei anneta mitään vaan henkisen voiman siirto aktivoi harjoittajan omia mielen ja tietoisuuden aspekteja. Tantrisen joogan tehokkuus perustuu tähän.

Kolmen tason oppiminen

Tiibetiläinen Sydänjooga sisältää 3 tasoa. Nämä tasot voi oppia kahden kuukauden välein. Voit siis oppia kaikki kolme tasoa noin puolessa vuodessa. Edeltäviä tasoja tulee harjoittaa säännöllisesti ennen uusien opetuksien vastaanottamista.

Luottamuksellisuus

Tiibetiläistä Sydänjoogaa voivat opettaa vain auktorisoidut opettajat. Voit keskustella vapaasti omasta harjoituksestasi muiden opetuksia saaneiden kanssa mutta pyydämme, että et opeta tai kerro tekniikoiden yksityiskohtia muille siitä syystä, että tekniikat täytyy oppia niihin erikoistuneelta opettajalta.

Kaikki sinun ja opettajan tai opettajien väliset keskustelut ovat luottamuksellisia.

Jos koet, että Tiibetiläinen Sydänjooga on ollut sinulle hyödyllistä, niin rohkaise ystäviäsi osallistumaan opetuksiin.

Tulevat kurssit löydät kurssikalenterista. Ohjeet kurssin järjestämiseen löydät Kurssit-valikosta.

Iloista harjoittelua!

Tiibetiläisen Sydänjoogan harjoittelun kuuluu olla mukavaa ja miellyttävää. Harjoituksella on parhaat vaikutukset kun teet sen kevyt hymy kasvoillasi.

Lue koko info osoitteessa: http://www.openheart.fi/215

Tervetuloa!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ilmoitustaulu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa