Ohjenuorat

Vastaa Viestiin
...
Viestit: 1120
Liittynyt: 09 Helmi 2013 12:25
Viesti:

Ohjenuorat

 • Ilmoita tämä viesti
 • Lainaa

ViestiKirjoittaja ... » 18 Helmi 2013 22:48

(1) Säilytä Vajrayanan vaitolo (tähän sisältyy vaitiolo gurustasi, -harjoituksestasi, -tantrisista kuvista, initiaatioista jotka olet vastaanottanut, -opetuksista joihin olet mennyt, jne.)
  Älä julkaise tantrisia kuvia:Jos ajattelet, että julkaisemalla provosoivan tantrisen kuvan (kuten kuvia monikätisistä jumaluuksista-, eläinpäisistä, yhdynnässä olevien, ja raivosten jumaluuksia) teet itsestäsi tärkeän, sinä et todennäköisesti ymmärrä niiden tarkoitusta.

  Älä julkaise mantroja ja alkutavuja:Jos ajattelet, että mantroja ja alkutavuja tulisi julkaista Facebookissa mielialankohentajina ja itseaputarvikkeina, muutosleikki tai hiustenleikkuu saattaisivat hoitaa homman paremmin.

  Älä puhu initiaatioistasi:Jos ajattelet, että valokuvat sinun viikonloppu Vajrayana-initiaatiostasi ovat Facebookissa kissasi kuvan viereen laittamisen arvoisia, sinun tulisi lähettää kissasi Nepaliin valtaistuimelle virkaan vihittäväksi. Ellet ole saanut lupaa opettajaltasi, älä julkaise yhtään kuvaa, videota tai äänitettä Vajrayana-initiaatiostasi, -opetuksistasi tai -mantroista.

  Älä puhu syvällisistä/salaisista opetuksista joita olet saattanut ottaa vastaan:Jotku ihmiset näyttävät ajattelevan "Dzogchenin" ja "Mahamudran" kaltaisten sanojen heittämisen suusta olevan muodikasta. Jos olet ottanut vastaan syvällisiä ohjeita, on hyvä seurata näitä ohjeita ja pitää ne itsellään.

(2) Vältä antautumasta henkisen materialismin viettelyihin ja käyttämästä Dharmaa egosi palvelukseen ( älä yritä leveillä gurustasi, ymmärryksestäsi, harjoituksestasi jne. Samalla tavoin älä myöskään puhu pahaa muista harjoittajista polulla.)
  Älä jaa kokemuksiasi ja niin sanottuja saavutuksiasi:Jos ajattelet, että julistamalla sen mitä olet saavuttanut on arvokasta, sinä olet saattanut olla kiireinen vahvistaessa harhojasi. Yritys tehdä vaikutus muihin harjoituksellasi ei ole osa harjoitusta. Yritä olla vilpitön ja nöyrä. Kukaan ei välitä kokemuksistasi meditaatiossa, vaikka niissä olisi visioita buddhista, yksisarvisista tai sateenkaarista. Jos ajattelet olevasi vapaa itsepetoksesta, siitä vain, ajattele uudestaan.

  Älä pullistele gurusi takia:Sillä ei ole väliä kuinka mahtavana pidät guruasi. Se olisi luultavasti parhainta pitää hartautesi omana tietonasi. Muista, että buddhalaisena olo ei ole sama kuin kulttiin liittyminen. Jos ajattelet, että gurusi on parempi kuin joku toinen guru, luultavasti ajattelet myös että tasa-arvosi ja puhdas näkemyksesi on parempi kuin jonkun toisen.

  Älä yritä jakaa niin sanottua viisauttasi:Jos ajattelet, että syvällisten opetusten vastaanottaminen antaa sinulle lisenssin julistaa niitä, sinä todennäköisesti esittelet vain omaa tietämättömyyttäsi. Ennen kuin "jaat" lainauksen Buddhalta tai keneltäkään opettajaltasi, ajattele hetki ja mieti sanoivatko he todella juuri nuo sanat ja mille yleisölle ne olivat tarkoitettu.

  Älä sekoita buddhismia ei-buddhalaisiin ideoihin:Ei väliä kuinka inspiroitunut olet sateenkaarista ja valopalloista, ja kuinka vakuuttunut olet maailmanlopusta, yritä olla sekoittamatta omia fantasioitasi/oikkujasi buddhismiin.

  Kunnioita toisia:Ilman Theravadaa ja Mahayanaa perustana, ei olisi Vajrayanaa. Olisi täysin typerää Vajrayanan harjoittajille ylenkatsoa tai vähätellä Theravadaa ja Mahayanaa. Jos ajattelet, että muita buddhalaisia kohtaan hyökkääminen kehittää buddhismia, tee palvelus buddhismille ja ota niiden sijasta kohteeksi oma egosi sekä puolueellisuutesi.

  Älä luo epäharmoniaa:Yritä olla yksi niistä joka tuo, ongelmien ja riitojen sijasta, harmoniaa sangha -yhteisöön internet-pölinällään.

  Ole aina tarkkaavainen motivaatiostasi:Älä yritä käyttäytyä "hullun viisauden" mukaisesti internetissä. Pelkästään inspiroi muita säilyttämään lempeä sydän. Jos ajattelet, että kirjoitat myötätuntoisuuttasi, yritä ensiksi pitää huoli ettet vahingoita ketään. Aina kun et pääse eroon kutinasta julkaista jotakin, pidä huoli että se auttaa ketä tahansa sen sattuu lukemaan ja Dharmaa.

http://fundamentalisattva.blogspot.fi/2 ... -niin.html

Tomi
Viestit: 361
Liittynyt: 11 Helmi 2013 19:20
Viesti:

Re: Ohjenuorat

 • Ilmoita tämä viesti
 • Lainaa

ViestiKirjoittaja Tomi » 18 Helmi 2013 23:24

Raitanator kirjoitti:Älä jaa kokemuksiasi ja niin sanottuja saavutuksiasi: Jos ajattelet, että julistamalla sen mitä olet saavuttanut on arvokasta, sinä olet saattanut olla kiireinen vahvistaessa harhojasi. Yritys tehdä vaikutus muihin harjoituksellasi ei ole osa harjoitusta. Yritä olla vilpitön ja nöyrä. Kukaan ei välitä kokemuksistasi meditaatiossa, vaikka niissä olisi visioita buddhista, yksisarvisista tai sateenkaarista. Jos ajattelet olevasi vapaa itsepetoksesta, siitä vain, ajattele uudestaan.

http://fundamentalisattva.blogspot.fi/2 ... -niin.html

Mitä mieltä olette?


Vähän kakspiippunen juttu.

Toisaalta ymmärrän hyvin tuon ego jutun eli oma ego voi paisua ja toisille voi aiheuttaa ikäviä tuntemuksia se ettei ole itse kokenut jotain. Sekava mieli voi tuottaa sekavia kokemuksia jotka vain kasvavat niistä kerrottaessa jolloin niihin helposti sekaantuu lisää ja ne saavat suhteettomia merkityksiä.

Toisaalta jos kukaan ei puhu saavutuksistaan niin voi helposti tulla vähän sellainen fiilis että kukaan ei edes saavuta mitään ja kyse on jostain rentoutumisharjoituksesta tai uskonnollisesta rituaalista, joka jatkuu samanlaisena vuodesta toiseen. Tämä voi laskea aika lailla motivaatiota monilla. Sinänsä nuo visiot tai näyt eivät kiinnosta ketään enkä nyt keksi mikä arvo niillä olisi. Mutta esim jhanojen tunteminen voi olla tarpeen ja usko esim syviin oivalluksiin todellisuuden luonteesta. Tuo maalittomuus ja päämäärättömyys voi olla aika lailla haitallistakin läntiselle buddhalaisuudelle. Kai ihmiset haluavat vastapainoa suorituskeskeiselle kulttuurille, mutta idässä ollaan kuulemma aika eri linjoilla ja valaistumisen asteista ja niiden saavuttamisesta puhutaan aika suoraan realistisina tavoitteina.

Perinteisesti syy olla kertomatta saavutuksistaan kai koskee sitä että väärien tietojen antaminen on aika paha rikkomus ja varmuuden vuoksi kannattaa olla hiljaa. Kuitenkin Buddhakin kehoitti munkkeja jotka ovat tietoisia lähestyvästä kuolemasta raportoimaan niistä jhanoista ja valaistumisen asteista jotka ovat saavuttaneet. Ilmeisesti hän ajatteli että tämä motivoisi munkkeja panostamaan enemmän harjoitukseen. Maallikoita nuo munkkien valat eivät koske.

Täällä kokeneet länkkärit avautuvat anonyymisti ja vähemmän anonyymisti kokemuksistaan meditaatiossa:

http://www.dharmaoverground.org/web/guest/discussion

...
Viestit: 1120
Liittynyt: 09 Helmi 2013 12:25
Viesti:

Ohjenuorat

 • Ilmoita tämä viesti
 • Lainaa

ViestiKirjoittaja ... » 18 Helmi 2013 23:37

Tomi kirjoitti:Tuo maalittomuus ja päämäärättömyys voi olla aika lailla haitallistakin läntiselle buddhalaisuudelle. Kai ihmiset haluavat vastapainoa suorituskeskeiselle kulttuurille, mutta idässä ollaan kuulemma aika eri linjoilla ja valaistumisen asteista ja niiden saavuttamisesta puhutaan aika suoraan realistisina tavoitteina.


Minusta tuossa ei haettu maalittomuutta vaan silkkaa rehellisyyttä itselleen ja muille. Ja noita muita kokemuksia on vaikka millä mitalla tarjolla buddhalaisessa kirjallisuudessa. Ongelma on vain siinä, että oppilaat, kuten minä, alamme ego-trippaamaan ja kuvitellemme olevamme Buddhia. Ellei sitä, niin jotain vielä parempaa.

Harjoituksen jatkuvuuteen keskittyminen on huomattavasti tärkeämpää kuin euforian kokeminen. Jos välttämättä haluaa kokea euforista autuutta, niin minä voin vaikka antaa pari kipulääkettäni popsittavaksi. Dharman tarkoitus ei ole tarjota sisäistä kokovartalohierontaa.

...
Viestit: 1120
Liittynyt: 09 Helmi 2013 12:25
Viesti:

Re: Ohjenuorat

 • Ilmoita tämä viesti
 • Lainaa

ViestiKirjoittaja ... » 18 Helmi 2013 23:41

Kävin katsomassa tuota foorumia ja heti pisti silmään.

Magick and The Powers
All topics related to magick, siddhis, powers, and other interesting topics related to strong concentration and the intentional or unintentional manipulation of experience, ordinary and otherwise.


Huhhuh mitä roskaa. Teki mieli oksentaa.

Tomi
Viestit: 361
Liittynyt: 11 Helmi 2013 19:20
Viesti:

Re: Ohjenuorat

 • Ilmoita tämä viesti
 • Lainaa

ViestiKirjoittaja Tomi » 19 Helmi 2013 00:27

Raitanator kirjoitti:Kävin katsomassa tuota foorumia ja heti pisti silmään.

Magick and The Powers
All topics related to magick, siddhis, powers, and other interesting topics related to strong concentration and the intentional or unintentional manipulation of experience, ordinary and otherwise.


Huhhuh mitä roskaa. Teki mieli oksentaa.


Mikäs oksetuttaa? Pieni osahan tuo on saittia.

En välisti kauhean innoissaan ole noiden tyyppien asenteesta, mutta kiva sinänsä että vitivalkoiset maallikotkin todistavat että systemaattisella harjoituksella voi edetä.

Aika sekasin saa olla jos ajattelee olevansa Buddha, mutta epäilemättä sitäkin tapahtuu.

...
Viestit: 1120
Liittynyt: 09 Helmi 2013 12:25
Viesti:

Re: Ohjenuorat

 • Ilmoita tämä viesti
 • Lainaa

ViestiKirjoittaja ... » 19 Helmi 2013 00:42

Oksettaa, että he tavoittelevat myötätunnon sijasta jotain taikatemppujen tekemistä. Tummostakaan ei ole mitään hyötyä ellei tavoitteena ole myötätunnon kehittäminen. Ilman sitä on vain ihmispatteri. Kalat osaavat tuottaa sähköä, osa niistä osaa lentää, liskot selviytyvät jäätymisestä, apinat osaa heittää voltteja, mutta yksikään näistä ei ole hienoista tempuistaan huolimatta valaistunut eikä edennyt polulla minnekkään. Näitä kavereita voisi verrata tyyppeihin, jotka ovat saaneet kartan rikkauksia täynnä olevan kaupunkiin, jossa voi täyttää kaikki toiveensa, mutta koska he ovat kuulleet huhuja matkan varrella olevasta McDonaldisista niin he mieluummin keskittävät kaikki energiansa sinne pääsemiseen ja siellä olemiseen.

Minusta jonkin taikatempun osaaminen on yksi hailea myötätunnon kehittämisen rinnalla. Miksi he eivät mene sirkukseen? Siellä varmasti oppisi paremmin kaikenlaista jännää.

Tomi
Viestit: 361
Liittynyt: 11 Helmi 2013 19:20
Viesti:

Re: Ohjenuorat

 • Ilmoita tämä viesti
 • Lainaa

ViestiKirjoittaja Tomi » 19 Helmi 2013 07:05

Raitanator kirjoitti:Oksettaa, että he tavoittelevat myötätunnon sijasta jotain taikatemppujen tekemistä. Tummostakaan ei ole mitään hyötyä ellei tavoitteena ole myötätunnon kehittäminen. Ilman sitä on vain ihmispatteri. Kalat osaavat tuottaa sähköä, osa niistä osaa lentää, liskot selviytyvät jäätymisestä, apinat osaa heittää voltteja, mutta yksikään näistä ei ole hienoista tempuistaan huolimatta valaistunut eikä edennyt polulla minnekkään. Näitä kavereita voisi verrata tyyppeihin, jotka ovat saaneet kartan rikkauksia täynnä olevan kaupunkiin, jossa voi täyttää kaikki toiveensa, mutta koska he ovat kuulleet huhuja matkan varrella olevasta McDonaldisista niin he mieluummin keskittävät kaikki energiansa sinne pääsemiseen ja siellä olemiseen.

Minusta jonkin taikatempun osaaminen on yksi hailea myötätunnon kehittämisen rinnalla. Miksi he eivät mene sirkukseen? Siellä varmasti oppisi paremmin kaikenlaista jännää.


Noinhan se menee. Suttissa on aika lailla sama asenne.

Jos katsot vähän tarkemmin niin huomaat että tuo taikatemppusektori on aika pieni osa foorumia eikä se näytä kiinnostavan juuri ketään.

Siitä jatkuvuuden suhteesta noihin kokovartaloeuforioihin olen myös samaa mieltä. Ajattelisin että ne kokovartalohieronnat voivat kuitenkin aika paljon helpottaa polulla pysymisen kanssa.

Avatar
tommi
Viestit: 634
Liittynyt: 09 Helmi 2013 22:10
titteli: über geek
Viesti:

Re: Ohjenuorat

 • Ilmoita tämä viesti
 • Lainaa

ViestiKirjoittaja tommi » 19 Helmi 2013 17:05

Äkkiseltään tulee mieleen tällainen ajatus, joka on vastaavissa yhteyksissä useinkin mieleeni pompahtanut, eli: tuossa on kahdet ohjeet, tyhmemmille ihmisille ne lihavoidut, ja sitten viisaammille ne auki selitetyt.

Esimerkiksi tämä:
Raitanator kirjoitti: Älä jaa kokemuksiasi ja niin sanottuja saavutuksiasi: Jos ajattelet, että julistamalla sen mitä olet saavuttanut on arvokasta, sinä olet saattanut olla kiireinen vahvistaessa harhojasi. Yritys tehdä vaikutus muihin harjoituksellasi ei ole osa harjoitusta. Yritä olla vilpitön ja nöyrä. Kukaan ei välitä kokemuksistasi meditaatiossa, vaikka niissä olisi visioita buddhista, yksisarvisista tai sateenkaarista. Jos ajattelet olevasi vapaa itsepetoksesta, siitä vain, ajattele uudestaan.

Se ydinkohta näyttäisi olevan: "Yritys tehdä vaikutus muihin harjoituksellasi ei ole osa harjoitusta. Yritä olla vilpitön ja nöyrä", mutta jos tämä tuntuu liian vaikealta, eli jos kuulut näihin tyhmiin ihmisiin, niin sitten voit noudattaa tätä toista ohjetta josta on yritetty tehty ns. "idioottivarma" vetämällä mutkia suoriksi: "Älä jaa kokemuksiasi ja niin sanottuja saavutuksiasi".

Paavo L

Re: Ohjenuorat

 • Ilmoita tämä viesti
 • Lainaa

ViestiKirjoittaja Paavo L » 26 Helmi 2013 11:57

Mun mielestä on tärkeä puhua ainakin sellaisista kokemuksista jotka voi toimia "vertaistukena." Esim. kaikenlaisen paskan kohtaaminen matkan varrella ja masentava umpikujaan päätymisen tunne, kun mikä ei auta. Sitten valoa tunnelin päässä. Oman avautuminen. Rakkauden lisääntyminen. Sen salakavala menettäminen kasvaneen itsekeskeisyyden tai pelon seurauksena. Ja taas eteen päin.... Toisaalta näistä puhuminen ei ole niin kauhean kivaa, mutta vois siis ehkä olla itselle ja muillekin hyödyllistä jos on vilpitön ja nöyrä. Vai

...
Viestit: 1120
Liittynyt: 09 Helmi 2013 12:25
Viesti:

Re: Ohjenuorat

 • Ilmoita tämä viesti
 • Lainaa

ViestiKirjoittaja ... » 26 Helmi 2013 12:38

Moi Paavo L,

juu. Tietääkseni tälläisestä ole haittaa ellei se häiritse muita. Ja on ihan hyvä pitää mielessä, että buddhalaisina meidän tulisi pyrkiä jakamaan onnellisuutta, ei pahaa fiilistä. Omasta rajallisesta näkökulmastani katsottuna, kokemuksilla tarkoitetaan "henkisiä" kokemuksia, joita saattaa tulla meditaation aikana. Tai ihmeellisiä unia, joita saattaa nähdä. Näihin ei kuitenkaan pitäisi takertua ja onkin parempi deletoida kokemukset mahdollisimman nopeasti mielestä. Uniin tulisi suhtautua kuin nenästä vuotavaan räkään. Kun se on niistetty ulos [henkilö herää], ei kukaan mene katsomaan ja törkkimään mitä sieltä nenästä nyt oikein tulikaan. Unet ovat mielen räkää.


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Vajrayana”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa