Kuningas Milindan kysymykset

Keskustelua buddhalaisuudesta.
Vastaa Viestiin
Avatar
Santeri
Viestit: 932
Liittynyt: 10 Helmi 2013 05:19
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Kuningas Milindan kysymykset

  • Ilmoita tämä viesti
  • Lainaa

ViestiKirjoittaja Santeri » 27 Kesä 2013 06:47

Hei,Kun tuolla "Maallikkoharjoituksen puolesta" -ketjussa oli puhetta "Milindan panha" nimisestä tekstit, niin päätin aloittaa aiheesta uuden ketjun. Tämä on mielenkiintoinen aihe ensinnäkin siitä syystä, että meillä on paljon historiallista aineistoa tältä ajalta. Toiseksi tuolloin hellenistinen kulttuuri kohtasi intialaisen buddhalaisuuden. Ennen (ja jälkeen...) buddhalaistumistani minä luin ja opiskelin paljon antiikin Kreikan historiaa käsittelevää aineistoa. Tämä on varmaan aika tyypillistä länsimaissa. Tästä johtuen me länsimaalaiset voimme samaistua kunnigas Milindan aikaisiin tapahtumiin melko hyvin. Mietin joskus, että olisin voinut erikoistua tämän ajanjakson tutkimukseen yliopistossa.

Menander I Soter "The Saviour" (known as Milinda in Indian Pali sources) was the Indo-Greek king (165/155BC - 130BC) who established a large empire in the South Asia and became a patron of Buddhism.

http://en.wikipedia.org/wiki/Menander_the_Just


Itse "Milinda panha" teksti pitää sisällään melko kyseenalaisia opetuksia, joita ainakin minun on hankala hyväksyä. Joka tapauksessa näyttää hyvin todennäköiseltä, että indokreikkalainen kuningas Milinda, tai Menander, tosiaan oli olemassa ja hallitsi laajaa eteläaasialaista imperiumia joskus vuosien 165-130 eaa. välillä.

When the Blessed One’s foot was grazed by the splinter of rock the pain was produced only by external agency. Although the Blessed One never suffered pain that was the result of his own kamma, or brought about by the stress of circumstances, he suffered pain from each of the other six causes.*

(*This is a controversial point. There are several references to the Buddha experiencing the result of previous kamma...)

The Debate of King Milinda by Bhikkhu Pesala


http://en.wikipedia.org/wiki/Greco-Buddhism

Metta,
Thanavuddho
www.ssaablogi.blogspot.fi

Lauri
Viestit: 132
Liittynyt: 10 Helmi 2013 15:44
Viesti:

Re: Kuningas Milindan kysymykset

  • Ilmoita tämä viesti
  • Lainaa

ViestiKirjoittaja Lauri » 22 Heinä 2013 08:47

Kreikkalainen filosofia ja sen suhde buddhalaisuuteen on todella mielenkiintoinen aihe. Monet kreikkalaiset filosofit pääsivät omassa ajattelussaan hyvin lähelle Buddhan opetuksia. Minusta se on osoitus siitä, että Dharmaa voi lähestyä törmäämättä siihen buddhalaisuuden muodossa, ja että kaikkea ei tarvitse mennä instant kaivamaan kaanoneista. Joskus mietin, että jos Buddha ei olisi valaistunut Intiassa, niin sitten antiikin maailmassa. Muutenkin mitä tulee henkiseen kulttuuriin, niin olosuhteet olivat antiikin kreikassa monella tapaa hyvin samankaltaiset kuin Intiassa Buddhan valaistumisen aikaan.


Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Dharman pyörä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa